Google Website Translator

Truita de patata amb ceba

Un clàssic que agrada a quasi tothom i com les de casa cap.
La patata un tubèrcul sa i barat, a l’hora d’escollir, les de pell groga i carn blanca són més adequades per fregir i cuinar, ja que són més fermes, les de pell vermella i carn groga són millors per rostir i espessir guisats, ja que són més farinoses.
Ingredients: 
  • Patates blanques noves 
  • Cebes de Figueres o les del rebost de casa
  • Ous (les quantitats a ull) 
  • Oli d’oliva i sal





Elaboració:
En primer lloc, talleu la ceba en juliana. Mentrestant, escalfeu una paella amb dues cullerades soperes d’oli d’oliva.
Salteu la ceba uns segons a foc fort, i quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la patata tallada, saleu-ho i deixeu que també es dauri lleument. Abaixeu el foc. La patata s’ha de coure a foc lent. 
 Apart, en un bol, bateu els ous i poseu-los al punt de sal.
Un cop la patata sigui cuita, eixugueu-la de l’excés d’oli de la paella i, barregeu-ho tot amb l’ou. Tot seguit, escalfeu la paella a foc viu i aboqueu-hi de cop la pasta d’ou i patata. Repartiu-la amb un moviment circular i abaixeu el foc mínim fins que veieu que l’ou gairebé hagi quallat. Impregneu un plat amb oli i tapeu la paella cap per avall amb el plat. Gireu tot el conjunt sobre el plat.
Torneu a apujar el foc de la paella i deixeu-hi lliscar el contingut del plat per sobre. Per finalitzar, deixeu que es faci crosta per aquesta banda i ja ho podem servir.

 

0 comments:

Post a Comment