Google Website Translator

Broad beans, Faves the Catalan way

A traditional fast recipe, very aromatic and with palate contrasts, in only 15 minutes it can be finished or we let it stand. The quantities of the ingredients I leave to your liking and photos are good guidance.
"An on friday... broad beans" (This is an usually known catalan saying)
 Ingredients:
  • olive oil (virgin is better)
  • a slice of onion
  • some fresh garlic
  • bacon
  • peeled broad beans
  • a glass of white wine
  • a sprig of mint (or dried mint leaves)
  • black sausage
 Preparation:
  1.  Fry the chopped onion and garlic in small pieces, with low heat
  2.  Add the bacon until it is golden
  3. Once we see that we have the fried ready throw the cup of white wine, mint and fave beans with a few minutes is ready. We regulate the as we wish.
  4. We taste it and rectify salt if needed (I don’t add it, bacon usually is very salty)
  5. Finally, put the sliced ​​black sausage, to prevent not to get rid, close the lid and heat the pan until serving (with steam the sausages will melt).
and ready to serve, bon appetite
Català
 Faves tendres a la catalana
"i divendres ... faves tendres" 

Recepta ràpida, molt aromàtica i de contrastos pel paladar amb 15 minuts la tenim enllestida i la podem deixar reposar. Les quantitats les deixo al vostre gust o al que tinguem al rebost al moment de cuinar i les fotos son una bona orientació.
Ingredients:  
  • oli d'oliva (millor si es verge)
  • un bocí de ceba
  • alguns alls tendres
  • cansalada viada (o bacó)
  • faves tendres pelades
  • un vaset de vi blanc
  • una branqueta de menta (o fulls de menta seca)
  • botifarra negra
Preparació:
  1. Sofregir la ceba i els alls tendres trossejats a bocins petits i amb el foc baix
  2. Afegir la cansalada fins que quedi daurada
  3. Un cop veiem que tenim el sofregit a punt i tirem el gotet de vi blanc, aquesta vegada com no en tenia a mà, he afegit Aiguardent (Orujo blanc), un vaset de xupito, la menta i les faves que amb pocs minuts ja estaran a punt. Anem regulant el foc de menys a mes com ens convingui.
  4. Ho tastem i rectifiquem de sal si cal (jo no en poso amb la cansalada ...)
  5. Per últim es posa la botifarra negra a tallada a rodanxes perquè no se’ns desfaci, tanquem el foc i es tapa la cassola fins que es serveixi (amb el vapor s'anirà desfent la botifarra)

I ja ho tenim llest per servir

0 comments:

Post a Comment