Google Website Translator

Fem Panellets tradicionals

A la tardor és temps de panellets
Ingredients:
  • 500 grams farina d'ametlla
  • 200 grams sucre morè
  • 150 grams sucre blanc
  • 1 moniato de mida mitjana (m'agraden més que amb patata)
  • 2 ous (un per la massa i l'altre per pintar)
  • pinyons per la cobertura, com és l'ingredient mes car i amb aquestes quantitats farem mes d'un kilogram de panellets el meu suggeriment és d'introduir altres sabors amb ametlla picada, crocanti, xocolata, coco ratllat o codony

Preparació:
Primer courem el moniato al forn (alternatiu coure'l bullint-lo), un cop cuit pelem el moniato i l'aixafem amb una forquilla,
 barrejar el puré de moniato amb l'ametlla i el sucre i un ou.
començar a treballar amb les mans
de seguida el grumolls formaran la massa
 a continuació deixem reposar la massa a temperatura ambient.
massa coberta amb film transparent, per preservar la humitat
 fer la forma de les boletes i arrebossar amb els pinyons
aquesta es la part mes complicada, en aquesta foto es pot veure que faig servir la clara d'ou, un bol petit i rodonet i desprès de donar-li voltes m'ajudo amb les mans i vaig afegint d'un en un els pinyons rebels
la millor manera de què s'enganxin els pinyons és treballant-los amb les mans
pintar per sobre el panellet amb el rovell d'ou
 5 o 6 minuts al forn a 180 ºC (mirar que estiguin daurats), vigileu el temps de cocció que es un tres i no res
i ja tenim la deliciosa recepta

0 comments:

Post a Comment